ποιοι είμαστε...

Μέσα από αυτό το blog θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια να αναπτυχθεί το αγαπημένο μας άθλημα. Κύριος στόχος είναι να μπορούμε να ενημερώνουμε καλύτερα τους φίλους του αθλήματος για τις διάφορες εκδηλώσεις στη χώρα μας και όχι μόνο, ενώ θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε αυτές τις σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες για εξοπλισμό, τεχνική, προπονητική αλλά και ζητήματα ασφάλειας. Μπορείτε να στέλνετε επίσης τις δικές σας σχετικές ανταποκρίσεις, εμπειρίες κλπ.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το οριστικό πρόγραμμα της Συνάντησης

μην παραλείψετε τη δήλωση συμμετοχής 
Σάββατο 16/2 
10:00-11:00 
Εισαγωγή στο άθλημα του Ορειβατικού Σκι. Βασικές τεχνικές κίνησης, χρήση εξοπλισμού, εξοπλισμός ασφαλείας.
11:00-15:00 
Ορειβατικό Σκι. Διαδρομές γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο. Όσοι δεν έχουν δικό τους εξοπλισμό θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό από το ski test. Για την χρήση εξοπλισμού θα υπάρχει ένα χρονικό όριο 40 λεπτών ώστε να μπορέσουν όλοι να δοκιμάσουν.   

Κυριακή 17/2
08:00 
Συνάντηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου
Διάσχιση Μπουντούρας (2010μ.). Η τελική απόφαση για τη διαδρομή θα ληφθεί το Σάββατο. Υπάρχουν δύο σενάρια:
Σενάριο 1: Καλοκαιρία,  Εκκίνηση από Περτούλι -Τερματισμός Νεραϊδοχώρι. 
Σενάριο 2: Άσχημος καιρός, Εκκίνηση και επιστροφή Νεραϊδοχώρι. 
Όποια από τις δύο διαδρομές και αν επιλεγεί θα έχει διάρκεια περίπου 4-5 ώρες καθώς πρέπει να καλυφθούν περίπου 1000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. 
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να κατανοήσουν ότι η πραγματοποίηση μιας τέτοιας διαδρομής έχει ορισμένες απαιτήσεις από άποψη φυσικής κατάστασης και κατάρτισης στο άθλημα του ορειβατικού σκι. Το πρώτο κομμάτι της όποιας διαδρομής επιλεγεί είναι σε χωματόδρομους άρα θα υπάρχει πρόβλεψη για πιο άπειρους χιονοδρόμους να επιστρέψουν από σημεία χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου