ποιοι είμαστε...

Μέσα από αυτό το blog θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια να αναπτυχθεί το αγαπημένο μας άθλημα. Κύριος στόχος είναι να μπορούμε να ενημερώνουμε καλύτερα τους φίλους του αθλήματος για τις διάφορες εκδηλώσεις στη χώρα μας και όχι μόνο, ενώ θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε αυτές τις σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες για εξοπλισμό, τεχνική, προπονητική αλλά και ζητήματα ασφάλειας. Μπορείτε να στέλνετε επίσης τις δικές σας σχετικές ανταποκρίσεις, εμπειρίες κλπ.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Dynafit Beast... ένα θηρίο που έρχεται να ταράξει τα νερά!

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε μια κουβέντα στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τη  νέα δέστρα που έχει σχεδιάσει η Dynafit και αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη περίοδο. Κάναμε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την όντως ενδιαφέρουσα καινοτομία που ετοιμάζει η συγκεκριμένη εταιρία που ηγείται πλέον δυναμικά στην αγορά του ορειβατικού σκι. 
Η συγκεκριμένη δέστρα έρχεται λοιπόν να ταράξει τα νερά στην αγορά του "freeride" η οποία έχει συγκεντρώσει την προσοχή ιδιαίτερα μεγάλων εταιριών όπως η Marker κ.α. . Η Beast κουβαλώντας την φιλοσοφία από τις αγωνιστικές δέστρες (μπροστινό σύστημα) που άλλαξαν ριζικά το άθλημα από τη στιγμή που εμφανίστηκαν, γίνεται πιο πλουραλιστική και ολοκληρωμένη δέστρα για την κατάβαση. 

Προσθέτοντας μηχανολογικά στοιχεία όπως το περιστρεφόμενο μπροστά μέρος για καλύτερη συμπεριφορά και πιο άμεση απελευθέρωση στις κινήσεις στο εγκάρσιο επίπεδο και ενισχυμένο πίσω μέρος με μεγαλύτερη ελαστικότητα στον κάθετο άξονα υπόσχεται πιο ευχάριστες αλλά και πιο ασφαλείς καταβάσεις. Το βάρος της θα είναι κοντά στα 850 gr ανάλογο ή και κάπως ελαφρύτερο των ανταγωνιστών της.
Το σίγουρο είναι ότι είναι μια δυναμική καινοτομία που ίσως φέρει τα πάνω κάτω στον τομέα του free-ride. 
Ιδίως για όσους έχουμε συνηθίσει τις αγωνιστικές δέστρες και αρνούμαστε να αποδεχτούμε τον "εγκλωβισμό" στις δέστρες τύπου κατάβασης ίσως η συγκεκριμένη δέστρα να αποτελέσει μια καλή λύση για πραγματικά αξιόπιστο εξοπλισμό για την κατάβαση που θα αποτρέπει ανεπιθύμητη απελευθέρωση αλλά θα διασφαλίζει και την απαραίτητη ασφάλεια και παράλληλα θα έχει λογικό βάρος για την ανάβαση. 

Η συγκεκριμένη δέστρα αναμένεται να βγει στην αγορά την ερχόμενη περίοδο 2013-2014 σε περιορισμένη ωστόσο παραγωγή.    

*πηγές
http://www.wildsnow.com/9091/dynafit-beast-binding-video/
http://gearjunkie.com/dynafit-beast-bindings


καλή όρεξη!

Β. Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου