ποιοι είμαστε...

Μέσα από αυτό το blog θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια να αναπτυχθεί το αγαπημένο μας άθλημα. Κύριος στόχος είναι να μπορούμε να ενημερώνουμε καλύτερα τους φίλους του αθλήματος για τις διάφορες εκδηλώσεις στη χώρα μας και όχι μόνο, ενώ θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε αυτές τις σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες για εξοπλισμό, τεχνική, προπονητική αλλά και ζητήματα ασφάλειας. Μπορείτε να στέλνετε επίσης τις δικές σας σχετικές ανταποκρίσεις, εμπειρίες κλπ.

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Σκι δίχως όρια!


Για άλλη μια φορά χάρη στην αγάπη κάποιων ανθρώπων για το ορειβατικό σκι στη χώρα μας είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά και να μιλήσουμε με μια σημαντική προσωπικότητα. Έναν ορειβάτη- χιονοδρόμο που έχει αφήσει ιστορία καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να κατέβει με τα σκι τις ψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου ξεκινώντας βέβαια από το Έβερεστ.
Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στη δημοτική βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ορειβάτες από όλη τη χώρα παρακολουθήσαμε με ανοιχτό το στόμα μια γρήγορη αναδρομή στα επιτεύγματα του Davo Karničar μέσα από μια όμορφη ταινία. Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια κουβέντα με ερωτήσεις τόσο για τεχνικά θέματα, αλλά κυρίως για το πως νιώθει ένας άνθρωπος όταν κάνει κάτι τέτοιο. 
Ο ίδιος ο Davo αφού ευχαρίστησε τον αντιπρόσωπο της Elan που είναι και χορηγός του για αυτό το ταξίδι αλλά και την ΕΟΟΑ για τη φιλοξενία αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές των προσπαθειών του.
Πραγματικά τέτοιες παρουσίες προκαλούν πρώτα απ όλα δέος και σε αυτό θα μείνουμε. Είναι ίσως ανώφελο να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε έστω και λίγο από την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Καλαμπάκα.
Θα πούμε μόνο το εξής. Το ορειβατικό σκι ίσως τελικά είναι ο πιο αποδοτικός αλλά και ευχάριστος τρόπος μετακίνησης στο χειμερινό βουνό. Αυτό ισχύει είτε για κάποιον που θέλει απλά να κάνει μια βόλτα είτε για κάποιον που κυνηγάει ακραίες καταστάσεις.
Περιμένουμε να δούμε με αγωνία τα πλάνα από τις καταβάσεις στον Όλυμπο!

Β   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου