ποιοι είμαστε...

Μέσα από αυτό το blog θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια να αναπτυχθεί το αγαπημένο μας άθλημα. Κύριος στόχος είναι να μπορούμε να ενημερώνουμε καλύτερα τους φίλους του αθλήματος για τις διάφορες εκδηλώσεις στη χώρα μας και όχι μόνο, ενώ θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε αυτές τις σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες για εξοπλισμό, τεχνική, προπονητική αλλά και ζητήματα ασφάλειας. Μπορείτε να στέλνετε επίσης τις δικές σας σχετικές ανταποκρίσεις, εμπειρίες κλπ.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Patrouille des Glaciers 2012

*αναδημοσίευση από mountainaction.info


Το 1943 και ενώ μαίνονταν ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέλαβαν την ιδέα της διοργάνωσης μιας ομαδικής δοκιμασίας αντοχής προκειμένου να αξιολογήσουν το επίπεδο εκπαίδευσης, αντοχής και αξιόμαχης ετοιμότητας των στρατιωτών αλπινιστών. 

Αποτέλεσμα της παραπάνω σύλληψης ήταν το Patrouille des Glaciers (Περίπολος των Παγετώνων), ένας στρατιωτικός αγώνας ορειβατικού σκι, με μήκος 53Km και συνολική υψομετρική διαφορά +3994/-4090, εκτεινόμενος από το χωριό Zermatt έως το χωριό Verbier του Ελβετικού καντονιού Valais (Pennine Alps). 
Ο αγώνας επαναλαμβάνονταν με διακοπές, λόγω του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, μέχρι και το 1949 όταν 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας σε crevasse (παγετωνικό ρήγμα). Έκτοτε η Ελβετική στρατιωτική ηγεσία απαγόρευσε την διενέργειά του μέχρι το 1984, οπότε και καθιερώθηκε σε διετή πλέον βάση και μάλιστα με τη συμμετοχή πολιτικών ομάδων.

Σήμερα, η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελβετικού στρατού ενώ στηρίζεται οικονομικά από σημαντικούς δημόσιους και ιδιώτες χορηγούς απασχολώντας προσωπικό 1200 ανθρώπων κατά την προετοιμασία και διάρκειά του!

Η ομαδική φύση του αγώνα (σχοινοσυντροφιά), το μεγάλο μέσο υψόμετρο και μήκος διαδρομής, η έκθεση σε πιθανές δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του αγώνα λαμβάνει χώρα στο σκοτάδι, έχουν χαρακτηρίσει το PDG ως έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του είδους του. Με βάση τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ διαδρομής είναι 5 ώρες και 53 λεπτά (2010) από τους Florent Troillet, Martin Anthamatten & Yannick Ecoeur, επίδοση που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας των elite συμμετεχόντων.


Την Τετάρτη 25/04/2012 στις 22:00μμ, η τριμελής μας ομάδα (Team Hellas) αποτελούμενη από τους Λάζαρο ΜποτέληSlawomir Matras & Νικόλα Μαλίζο και όντας η πρώτη Ελληνική συμμετοχή στην ιστορία του θεσμού θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και το ομαδικό της πνεύμα αλλά κυρίως θα απολαύσει την εμπειρία ενός εκ' των ιστορικότερων αγώνων ορειβατικού σκι στον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου